fbpx Skip to main content

Instagram Guides – har du fået kigget på Instagrams nyeste feature?

Hvis ikke, så er det med at komme i gang! For der kan være mange spændende tilføjelser på vej til Guides her i 2021.

Guides er en god mulighed for hurtigt og nemt at skabe anbefalinger og tips – uden at skulle linke dine følgere ud fra appen.

Sådan finder du Instagram Guides:

 

 • Gå til krydset hvor du normalt ville gå hen, når du skal lægge et billede op. Her finder du de samlede muligheder for din Instagram kanal, hvor også Guides ligger.
 • Når du klikker på Guides, får du tre muligheder for at lave din guide:
 1. Vil du lave en anbefaling eller en guide til et sted (eller flere steder), som du har besøgt?
 2. Vil du lave en anbefaling af produkter?
 3. Vil du anbefale eller lave en guide til et særligt opslag – enten dit eget eller andres?
 • Når du har valgt hvilken type anbefaling eller guide, du ønsker at lave, sender Instagram dig videre.
 • Her i denne gennemgang  har vi valgt opslag. Vi bliver derfor sendt videre til at kunne vælge mellem egne posts eller posts som vi har gemt.
  Sådan finder du Instagram Guides: instagram nye miniblog og en slags Pinterest integration

Giv din guide en titel og forklar hvad den handler om:

 

 • Når du har valgt enten et af dine egne posts eller et gemt post fra en anden Instagram-bruger sendes du videre til selve guide-delen, hvor du skal give din guide en titel, forklare hvad guiden handler om, og hvad dine følgere kan få ud af guiden.
 • Klikker du på de tre prikker, får du mulighed for at fjerne opslaget fra guiden eller at omarrangere postet. Det sker, fordi man under hver enkelt guide kan tilføje flere opslag. På den måde samler du alle de relevante opslag i en guide løbende.Instagram Guides: giv dine guides en god titel og beskrivelse, så dine følgere forstår hvad det handler om - og hvad de kan bruge det til

Når din guide er delt på Instagram – her finder du den:

 

 • Når din guide er færdig, trykker du på “næste”. Herfra får du mulighed for at se en forhåndsvisning samt vælge, hvorvidt du vil dele din guide på din profil. Du kan ligeledes vælge at gemme den som kladde, hvis ikke den skal offentliggøres med det samme – og dermed vende tilbage til den senere.
 • Når du har færdiggjort din guide, vil den ligge på din profil ved siden af feed, reels og IGTV. Her kan du efterfølgende klikke på ikonet, og du vil se de samlede guides, som du har lavet. Klikker du på den enkelte guide, kommer du ind til den individuelle guide, og det post, som du har anbefalet, er nu klikbart.
 • På det sidste billede ovenfor kan du også se, hvordan det ser ud, når andre tilføjer dine opslag til deres guides.

Der er utallige muligheder for at bruge Instagram Guides kreativt – så det er bare med at komme i gang. Det er nemt og ligetil, samtidig med at det er en hurtig måde at skabe indhold på, som kan have stor værdi for dine følgere – uden at du nødvendigvis skal skabe mere content.

Læs også: 5 trends og nyheder på Instagram i 2021

2 Comments

 • Camilla siger:

  Hej!

  Jeg har lige læst din guide til Instas Guide, men jeg får slet ikke muligheden for, at oprette en Guide på min nye offentlige profil (en side til mine vippe-kunder). Hvordan kan det være, at jeg ikke kan oprette guides på den profil? Kan du måske hjælpe?

Efterlad en kommentar